2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LALEZAR ANAOKULU OKULUMUZ ÖĞRETMENİ MÜJGAN KILAVUZ SOYALDI'NIN E TWİNNİNG PROJESİ

17-10-2023

Okulumuzun Yıldız sınıfı öğrencileri öğretmenleri Müjgan KILAVUZ SOYALDI EŞLİĞİNDE etwinning projesi kapsamında CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 OKUL projesine dahil olmuştıur.projemiz bütün hızıyla etkinliklerle devam etmektedir.

Cumhuriyet, dünyada yer alan en önemli yönetim şeklidir. Bir milletin kendi bağımsızlığına sahip olmasını sağlar. Cumhuriyet rejiminde halk bağımsızdır, yöneticilerinin de özgür şekilde seçme hakkına sahiptir. Ülkeyi yönetenler arasında yapılan seçimlere göre şekillenir ve kaydedilen süreler dolunca yine popüler seçimlerle değişebilir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız 2023 yılında farklı genişlikte toplam 100 okul ile birlikte 29 Ekim Haftası için çeşitli etkinlikler planlayıp işbirliği ve paylaşım içinde gerçekleştireceğiz.Bölgedeki geniş bir yasayı kapsayan projemiz sayesinde cumhuriyetin önemi konusunda fark yaratmayı planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin tarihi olan 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan değişiklik değişikliği ile Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Bizler onu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutluyoruz. Bu sene bu coşkuya bizlerde katkı sunmak, sürekli ve yakın çevremizle beraberlik etkinlikleri yaparak bu konuda başarılı olmak istiyoruz. Cumhuriyet Bayramı milli birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma gibi temel bilgilerimizin en üst düzeyde hissedildiği bayramdır. Yakın zamanda değişen yönetim şekline yapılan saldırı olan 15 Temmuz darbe girişimi ile milletimizin ülkesine sahip olmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Cumhuriyetimizin 100. yılında buna bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Geniş bir kapsayıcılık sahip olacak projemizle sürdürülecek vizyon alanlarını geliştirecek, web araçlarını kullanmayı öğrenecek, toplumun dört bir yanından dikkat ederek uzaktan kazanacaklardır.